Portugese Wijnen

MeioQueijoBrancoDOC_Churchill_Estates_720x600

 

Meio Queijo Branco, d.o. Douro

Wat een verrassing deze witte wijn gemaakt van de druivenrassen Rabigato, Viosinho, Arinto! Na enkele jaargangen hard werken is die eindelijk daar: een verrassend frisse elegante witte wijn van Churchill’s. In de 2014 hebben ze de juiste balans weten te vinden tussen de zuren, het fruit en de alcohol.

Een heerlijke droge witte wijn met de lichte geur van limoen, kiwi, abrikozen en het bloemige van de hortensia.
Mooi fris van smaak waarbij je naast het eerder genoemde fruit ook lichte tonen van noten en perzik proeft. Het geheel wordt afgemaakt door zijn goede afdronk.

Koel serveren (8-10 graden). Een perfecte wijn voor elke dag, als aperitief of begeleider van gefrituurde of gegrilde vis, calamaris, kip gerechten of salades.

 

Churchill’s Estates White, d.o.c. DouroChurchill's Estates White

De Estates White wordt gemaakt van 70% Rabigoto en 30% Viosinho welke afkomstig zijn van de hoger gelegen wijngaarden in de Dourovallei. Na de vergisting rijpt een vijfde deel zes maanden in nieuwe eikenhoutenvaten. Het overige deel blijft opgeslagen in roestvrij stalen tanks om het fruitkarakter vast te houden.

Deze droge witte wijn is helder citroengeel van kleur. In de neus treft u aroma’s van citrusfruit, bloesem en witte peper. In de smaak komen deze aroma’s terug aangevuld met wat abrikoos, meloen en noten. De wijn is verder elegant en delicaat in de met fijne zuren en bezit een lange afdronk .

Server deze wijn gekoeld, 10 –  12 graden, bij visgerechten als zalm of bij gegrilde garnalen en gamba’s, salades en Sushi. Uiteraard is deze wijn ook zeer geschikt als aperitief.

 

Churchill’s Estates Rosé, d.o.c. Dourochurchill_estate_rose_13_750

Deze framboos kleurig rosé is gemaakt van 100% Touriga National afkomstig van de hoger gelegen wijngaarden in de Cima Corgo.

Bezit een frisse minerale neus met een florale achtergrond van viooltjes, lavendel en een vleugje venkel.
In de mond vindt u veel fruit als granaatappel, framboos en aardbeien, die samen met de natuurlijke zuren deze wijn een frisse en uitgebalanceerde en elegante afdronk geven.

Drink deze wijn niet te koud (10-12 graden). Heerlijk als aperitief of als begeleider bij salades, seafood, koud vlees, sushi of Thaise curries.

 

 

MQMeio Queijo, d.o. Douro

Meio Queijo betekent in het Portugees halve kaas. De wijn heeft echter niets  met kaas te maken maar is vernoemd naar de vorm van de wijngaard van Quinta da Grisha waar de meeste druiven van afkomstig zijn. De Meio Queijo is een heerlijke stevige tafelwijn, gemaakt van Touriga National, Touriga Franca en Tinta Roriz.

De wijn is robijnrood van kleur en heeft een krachtige neus met bramen, rood fruit, rozen en viooltjes. In de smaak vindt u het zelfde fruit terug aangevuld met specerijen, houttonen en zachte tannine. Een wijn met een perfecte balans en een goede afdronk. Het voorbeeld van een perfecte tafelwijn geschikt voor elke dag!

De wijn hoeft niet gedecanteerd te worden en is nu perfect opdronk. Serveer de wijn op kamertemperatuur (16-18 graden) als aperitief of met kaas, pizza, gekruide vleesgerechten maar ook zeer geschikt voor de Hollandse keuken.

 

douro-redChurchill’s Estate Red, d.o.c. Douro

De Esate Red wordt gemaakt van 40% Touriga National, 30% Touriga Franca en 30% Tinta Roriz. Hiervan rijpt ongeveer 1/3 deel 12 maanden in oude en nieuwe houten vaten. Het overige gedeelte blijft opgeslagen in roestvrijstalen tanks om het fruitkarakter te bewaren. Na blending ontstaat  een mooie elegante wijn met de complexiteit van fruit en hout invloeden.

De wijn is robijnrood met een violette rand. In de neus kenmerkt zich door tonen van roodfruit, bramen, rozen en kruiden. In de mond proeft men naast het rode en zwarte fruit ook diverse soorten specerijen en vanille. De verfrissende zuren en zachte tannines maken de wijn elegant en perfect in balans. Het geheel krijgt een perfecte finish in zijn lange afdronk.

De wijn hoeft niet gedecanteerd te worden. Serveren op kamertemperatuur (16-18) graden bij roodvlees, wild, pastagerechten of krachtige kazen. Nu opdronk maar de wijn kan met gemak tot 10 jaar bewaard worden.

 

touriga

Churchill’s Estates Touriga National, d.o.c. Douro

Deze diepe violetkleurige rode wijn wordt gemaakt van het meest nobele en gerespecteerde druivenras van de Douro: Touriga National (100%). De druiven voor deze wijn zijn uitsluitend afkomstig van Churchill’s Douro Estate, Quinta da Grisha. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eikenhouten vaten van twee en drie jaar oud.

In de neus kenmerkt zich door tonen van mineralen, rood en donker fruit, basilicum en eucalyptus. In de mond voel je de zachte tannines welke in perfecte balans zijn met de frisse zuren, het overvloedige fruit: bramen, pruimen, frambozen en kersen, en de specerijen van de hout rijping. De afdronk is lang met donkerfruit, cederhout en tabak.

De Touriga National dient gedecanteerd te worden.  Serveer de wijn op kamertemperatuur (16-18 graden) bij roodvlees gerechten, eend en lamsvlees. Nu opdronk maar kan met gemak tot 10 jaar bewaard worden.

Churchill’s Estates Grande Reserva, d.o.c. Douro

Deze robijnrode wijn wordt gemaakt van een ‘field blend’ afkomstig van de oude druifstokken van het wijnhuis. De blend bestaat o.a. uit Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Francisca en Tinta Cao. Na de vinificatie rijpt de wijn 12-15 maanden in nieuwe Frans eikenhouten vaten.

De neus kenmerkt zich door de aroma’s van donkere kersen, wilde pruimen, frambozen, kruiden en vanille. In de mond voel je de zachte rijpe tannines, frisse zuren, en worden de aroma’s aangevuld met smaken van rozijnen, chocolade en cederhout. Krachtige wijn met volle body, perfecte balans en een weelderige lange afdronk.

Goede begeleider van gebraden of gegrild rood vlees, eend, lamsvlees, stoofschotels en chocola.  Serveer op kamertemperatuur 16-18 graden. Decanteren.

 

Churchill’s Estates 2013 Quinta da Gricha, d.o.c. Douro

Deze robijnrode wijn wordt gemaakt van een ‘field blend’ afkomstig van de oude druifstokken van Quinta da Gricha. De blend bestaat o.a. uit Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Francisca en Tinta Cao. Na de vinificatie rijpt de wijn 12-15 maanden in nieuwe Frans eikenhouten vaten.

De neus kenmerkt zich door de aroma’s van wilde viooltjes, bergroos, zwarte bessen, rode bessen, kruiden en specerijen. In de mond voel je de zachte rijpe tannines, frisse zuren, en worden de aroma’s aangevuld met smaken van koffie, jeneverbes, chocolade en cederhout. Krachtige wijn met volle body, elegant en een verrassende mineraliteit. Uiteraard bezit ook deze wijn een weelderige lange afdronk. Goede begeleider van gebraden of gegrild rood vlees, eend, lamsvlees, wild, stoofschotels en chocola.
Serveer op kamertemperatuur 16-18 graden. Decanteren.