Jean Laurent Champagne


Jean Laurent Champagne

De familie van Jean Laurent verbouwt al meer dan 1000 jaar wijn rond het wijndorp Celles sur Ources. Celles sur Ources ligt in Aube, in het zuidoosten van het Champagnedistrict. De grond is hier net zo krijtachtig als die van het hart van de Champagnestreek en Chablis. Jean Laurent bezit in totaal 39 hectare, waarvan 30 hectare Pinot Noir en 9 hectare Chardonnay.

Hoewel Aube het gebied van de Pinot Noir is en het vlaggenschip dan ook de Blanc de Noirs is, heeft Jean Laurent spectaculair succes met zijn Blanc de Blancs. De Blanc de Blancs is een blend van drie jaargangen welke minimaal drie jaar gerijpt zijn op hun gist (N.B. 15 maanden is minimaal vereist). Tevens worden in de beste jaren Vintage Champagnes gemaakt. Deze hebben minimaal 10 jaar rijping achter de rug.

Jean Laurent is Recoltant Manipulant (R.M.) dat wil zeggen: alle champagnes worden gemaakt van de opbrengst van eigen druiven uit de eigen wijngaarden.

Jean Laurent is een goed voorbeeld van hoe traditionele wijnbouw, small-batch vinificatie, fanatieke gedrevenheid voor kwaliteit kan leiden tot een kenmerkende Champagne met een individueel karakter.

jean laurent

 

 

 

Jean Laurent

Assortiment

Blanc de Blancs Brut
Blancs de Noirs Brut
Rosé
Blancs de Blancs 2002
Blanc de Noirs 2002