Henriques & Henriques De geschiedenis van Henriques & Henriques, opgericht door João Heriques, gaat terug tot 1850. Na zijn dood in 1912 werd er een partnerschap gecreëerd tussen zijn zonen Francisco Eduardo en João Joaquim Heriques, hetgeen leidde tot de huidige naam Henriques & Henriques en sindsdien speelt H&H een belangrijke rol in de wijnbouw en de vinificatie op het eiland Madeira. In 1913 werden de familiebelangen officieel bekrachtigd in een firma en vanaf 1925 concentreerde het bedrijf zich op het verschepen van hun eigen wijnen in plaats van deze te leveren aan andere handelaren. Beide broers kregen geen kinderen en na het overlijden van de laatste Henriques in 1968 kwam het bedrijf in handen van drie vrienden van João Joaquim: Alberto Nascimento Jardim, Carlos Nunes Pereira en Peter Cossart. In juni 1992 startte Henriques & Henriques en grootschalig uitbreidingsprogramma ter waarde van € 5.000.000. Hierbij werd geïnvesteerd in nieuwe gebouwen in Câmara de Lobos en een nieuw vinificatiecentrum op Quinta Grande. De nieuwe gebouwen in Câmara de Lobos waren onder meer: nieuwe kantoren, laboratorium, proeflokaal en nieuwe kelders onder de gebouwen met verschillende grootte roestvrijstalen tanks voor opslag en blending. In 1995 werd besloten om 10 hectare nieuwe wijngaard aan te planten bij Quinta Grande, naast het vinificatiecentrum. Hiermee is Henriques & Henriques de enige producent op Madeira met eigen wijngaarden! H&H gebruikt de meest moderne technische innovaties, maar weet tevens de familietraditie vast te houden: het produceren van mooiste Madeira wijnen van de laatste 100 jaar! Door volledige controle van ieder aspect, van druif tot eindproduct lukt het H&H om wijnen van te maken van uitzonderlijke kwaliteit.