Sequeirinha Port

Dit voorjaar hebben wij het Porthuis Sequeirinha aan ons assortiment toegevoegd. Een porthuis dat net als Churchill’s vrij jong is vergeleken met de andere porthuizen en waar eveneens de kwaliteit hoog in het vaandel staat. De port van Sequeirinha wordt geproduceerd op en met de druiven van Quinta de Marroccos welke eigendom is van de familie. Ook bij Sequeirinha worden de druiven met de voeten geperst in oude lagares. De smaak van de port is iets voller en ronder dan die van Churchill’s. Een absolute aanrader!

Begin vorige eeuw verwierf de overgrootvader van de huidige eigenaar César Augusto Sequeira Correia de Quinta de Marrocos. Sinds 1979 ontwikkelde César Sequeira landbouwactiviteit op de quinta van de familie, en begon tevens met de certificering van zijn wijnen.

In de jaren 90, geïnspireerd door zijn vrouw Maria Elisa, herbouwde de familie het huis van Quinta de  Marrocos en begon met agro-toeristische activiteiten met de steun van dochters Rita en Catarina. In 2009 richtte de familie Golddrink op, een echt familiebedrijf dat zich inzet voor dit rijke erfgoed van de familie Correia de Sequeira in Douro. De naam Golddrink viert de “Douro”. Douro betekent  “gouden rivier” in het Portugees.

De portproductie staat onder leiding van wijnmaker Rita Sequeira, die een deskundig team leidt. Tevens profiteert Golddrink ook van de knowhow van Catarina en César Sequeira op het gebied van productontwikkeling, marketing en verkoop. Sequeirinha is meer dan een team, het is een familie waar elk een waardevolle schakel is in een geschiedenis van generaties. Een familie verenigd door de trots om de meest oprechte ervaring van Douro te delen met klanten, bezoekers en partners.

Sequeirinha White Reserve

Druivenrassen
Deze port is een blend van meerdere druivenrassen o.a.: Malvasia Fina, Gouveio, Fernão Pires en Rabigato.

Omschrijving
Deze goudkleurige witte port heeft geduldig gerijpt in oude vaten waardoor de neus bol staat van prachtige aroma’s als gele pruimen, rozijnen, honing, kweepeer, saffraan en chocolade. De fluweelzachte zoetheid maakt het perfect om de maaltijd mee te beginnen of te eindigen.
Ideaal als digestief of met kaas, gedroogd fruit, zoete uitwerpselen, vijgenbrood en noten.

Sequeirinha Ruby Reserve

Druivenrassen
De wijn is een blend van vele druivenrassen. De belangrijkste soorten in deze blend zijn: Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Amarela en Sousão.

Omschrijving
Helder, robijn kleurig met violet. De neus is uitgesproken met geuren van frisse blauwe bessen, kersen, rozijnen en tonen van eucalyptus en gum cistus (bergroos). Een levendige ruby port met genoeg natuurlijke zuren, kracht, donker fruit en specerijen van de houtrijping..
Heerlijk port om zo te drinken. Ook zeer geschikt als begeleider van fruit- en chocoladedesserts of zachte kazen.
Serveren: 12-15 graden

 

Sequerinha Tawny Reserve

Druivenrassen
Deze port is een blend van meerdere druivenrassen o.a.: Touriga National, Touriga Franca, Tinta Barroca en Tinta Amarela.

Omschrijving
Deze granaat rode port is het resultaat van opvoeding in nieuwe eikenhouten vaten geselecteerd uit het magazijn van de Sequeira familie. Het combineert vanille en gerookte aroma’s met gedroogd fruit (pruimen, rozijnen), noten, karamel en specerijen. Deze tawny reserve bezit een uitgebalanceerde zoetheid en aanhoudende afdronk.
Perfecte combinatie met gerookte ham, kazen, walnotencake, pure chocolade.

Sequeirinha Rosé Port  500ml

Druivenrassen
Deze port is gemaakt van Tinta Barroca.

Omschrijving
Uitnodigend en elegant, gemaakt volgens de klassieke methoden, na een lichte vergisting van rode druiven.
Diep roze/oranje, met aroma’s van rijpe granaatappel en aardbeien. Licht en fris, maar met alle ernst van een traditionele port.
De delicate afdronk vraagt om gekoelde desserts en aardbeien. graden.
Serveertemperatuur 4 graden, dus direct uit de koelkast in het glas!

Sequeirinha Late Bottled Vinatge 2018

Druivenrassen
Deze port is gemaakt van een blend van o.a.: Tinta Amarela, Touriga Nacional, Sousão, Touriga Franca.

Omschrijving
Deze mooie LBV is diepe robijnrood van kleur en bezit intense aroma’s van zwart en rood fruit, lichte tonen van donkere chocolade en viooltjes.
In de mond is hij krachtig, met een mooie balans tussen rijpe tannines en zijn frisheid. Het eindigt met een lange gastronomische afdronk.
Een genot om jong van te genieten, maar zal zich in de komen 10 jaar uitstekend ontwikkelen.
Heerlijk met kazen, pure chocolade en panna cotta.
Serveertemperatuur 16 graden.

Bewaren
Deze port is ongefilterd en kan na botteling minimaal 10 jaar bewaard worden. Optimum ligt tussen 3 en 8 jaar na botteling. Nadat de fles is geopend kan men deze nog 2 weken bewaren.

Sequerinha 10 Years Old Tawny

Druivenrassen
De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Omschrijving
Helder, granaat kleurige port met schakeringen van amber. De neus is complex, rijk met tonen van noten, specerijen, rook en rijp roodfruit. In de mond proeft u naast de eerder genoemde aroma’s ook de smaken van gedroogd fruit en sinaasappelschil. Door de frisse zuren en de lange afdronk is deze elegante port perfect als aperitief of digestief. Ook zeer geschikt als begeleider van zachte kazen, vruchtencake, crème brulée of aardbeien
Serveren: 10-12 graden

Sequeirinha 20 Years Old Tawny

Druivenrassen
Deze port is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Omschrijving
Helder, amber van kleur. De neus is complex, rijk met tonen van honing, gedroogd fruit, en specerijen. In de mond proeft u naast de eerder genoemde aroma’s ook de smaken van noten, boter, toffee. De heerlijke zuren houden de port fris en elegant. In de zeer lange afdronk blijven alle smaken terug komen. Een port van uitzonderlijke kwaliteit!
Heerlijk bij gedroogd fruit, geroosterde amandelen en gerijpte kazen.
Serveertemperatuur: 12-15 graden

Sequeirinha 30 Years Old Tawny

Druivenrassen
Deze port is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Omschrijving
Deze Tawny is helder amber/koper kleurig. Rijpt gemiddeld 30 jaar in eiken vaten. De langzame rijping is belangrijk om een delicate intensiteit te bereiken.
Verleidelijke neus met tonen van toffee en cederhout met een ondertoon van gedroogdfruit en wat menthol.
In de mond is deze port elegant en fris met tonen van gedroogd fruit, sinaasappelschil en specerijen, eindigend in een lange fluweelzachte afdronk.

Sequeirinha 40 Years Old Tawny

Druivenrassen
Deze port is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Omschrijving
Deze tawny port rijpt gemiddeld 40 jaar in gerijpte eikenhouten vaten en rijpt geduldig om zijn unieke persoonlijkheid te onthullen.
Deze port is helder en koperkleurig. Intense aroma’s van hazelnoten en honing en hints van anijs en citrus. Rijk en elegant in de mond met een verbazingwekkend frisse afdronk.